Konu
:
Ekmekler-Biberli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekler-Biberli Ekmek
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekler-Biberli Ekmek
ekmekler-biberli ekmek
Biberli Ekmek
Bir arkadaşım Ankara Olgunlaşma Enstitüsünde yemek kursuna gidiyor
Cumartesi günü bizi (arkadaş grubumuzu) oraya davet etti
Onları yemek yaparken izledik
Sonra da yapılanları hep birlikte yedik
Bu ekmek de orada yediğimiz ekmek
Özellikle çay saatlerinde ve kahvaltıda çok iyi gider
Ben de bugün kızımın okuldan gelmesine yakın bu ekmekten yaptım, yanına da kısır (Oya çok sever) ve çay
Gelelim tarife:
Hamur malzemesi için:
6 su bardağı un
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Üst malzemesi için:
3-4 tane taze kırmızı biber
2 orta boy kuru soğan
1 su bardağı susam
1 çay bardağı sıvıyağ (ben bunu bir yemek kaşığı kadar kullandım)
tuz
arzuya göre pul biber, salça, ceviz
Yapılışı:
Hamur malzemelerine ılık su ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır
Bu arada, biberlerin çekirdek yatakları temizlenir ve kuru soğanlarla birlikte rondoda çekilir
İçine susam ve tuz eklenir
Arzuya göre salça, ceviz ve pul biber veya başka istenen malzemeler eklenebilir
Ben yalnızca pul biber ekledim
Hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır
Üzerine hazırlanmış biberli karışım yayılır
Fırın 175 C ısıtılıncaya kadar hamurun da tepsi mayası gelmiş olur
Fırında pişirilir ve taze taze çayın yanında servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul