Yalnız Mesajı Göster

Ekmekler-Biberli Ekmek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekler-Biberli Ekmek






ekmekler-biberli ekmek
Biberli Ekmek



Bir arkadaşım Ankara Olgunlaşma Enstitüsünde yemek kursuna gidiyor Cumartesi günü bizi (arkadaş grubumuzu) oraya davet etti Onları yemek yaparken izledik Sonra da yapılanları hep birlikte yedik Bu ekmek de orada yediğimiz ekmek Özellikle çay saatlerinde ve kahvaltıda çok iyi gider Ben de bugün kızımın okuldan gelmesine yakın bu ekmekten yaptım, yanına da kısır (Oya çok sever) ve çay Gelelim tarife:

Hamur malzemesi için:

6 su bardağı un

1 paket yaş maya

2 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

Üst malzemesi için:

3-4 tane taze kırmızı biber

2 orta boy kuru soğan

1 su bardağı susam

1 çay bardağı sıvıyağ (ben bunu bir yemek kaşığı kadar kullandım)

tuz

arzuya göre pul biber, salça, ceviz

Yapılışı:

Hamur malzemelerine ılık su ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır Bu arada, biberlerin çekirdek yatakları temizlenir ve kuru soğanlarla birlikte rondoda çekilir İçine susam ve tuz eklenir Arzuya göre salça, ceviz ve pul biber veya başka istenen malzemeler eklenebilir Ben yalnızca pul biber ekledim

Hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır Üzerine hazırlanmış biberli karışım yayılır Fırın 175 C ısıtılıncaya kadar hamurun da tepsi mayası gelmiş olur Fırında pişirilir ve taze taze çayın yanında servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla