Konu
:
Ekmek Yemekleri Ekmekli Puding
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Yemekleri Ekmekli Puding
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Yemekleri Ekmekli Puding
Ekmek Yemekleri EKMEKLİ PUDİNG
EKMEKLİ PUDİNG
Malzeme
• 1 bayat ekmek
• 250 gram frenk üzümü
• Yarım kilo böğürtlen
• 1,5 çay bardağı şeker
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Ekmeğin kabukları temizlendikten sonra yarısı 1 cm kalınlığında dilimlere ayrılır
Ekmeğin diğer yarısından 8 cm çapında bir yuvarlak kesilir
Yuvarlak parça dibi çiçek şeklinde bir kek kalıbına yerleştirilir
Şeker, böğürtlen, frenk üzümü ve vanilya, üzerlerine limon suyu ilave edilerek 5 dakika kısık ateşte karıştırılır
Hazırlanan karışım kaba boşaltıldıktan sonra üzerleri ekmek dilimleriyle kaplanır
Üzeri folyo ile sarılıp buzdolabında bir gece dinlendirilir
Kalıp servis tabağına ters çevrilip frenk üzümü, krem şanti ve böğürtlen ile servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul