Yalnız Mesajı Göster

Ekmek Yemekleri Tarator

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Yemekleri Tarator






Ekmek Yemekleri TARATOR
TARATOR (1)

Malzeme
• 100 gr (1 bardak) ceviz içi
• 1 kalın dilim bayat ekmek
• 2 diş sarmısak
• 1 kahve fincanı limon suyu veya sirke
• ¾ bardak su
• ½ çay kaşığı tuz
• ½ çay kaşığı kırmızıbiber

Hazırlanışı
Islatılmış ekmek içiyle cevizi et makinesinden bir iki kere geçirin Ya da havanda iyice döverek ezinİçine ezilmiş sarmısak, tuz , kırmıbiber ve limon suyu katın Yoğurt kıvamına gelene kadar su koyup karıştırın

TARATOR (2)

Malzeme
• 100 gr (1 bardak) tuzsuz iç badem veya çamfıstığı
• 2 ince dilim bayat ekmek içi
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 kahve fincanı limon suyu
• 2 diş sarmısak
• ½ çay kaşığı tuz



Hazırlanışı
Bademleri sıcak suya atıp kabuklarını çıkartın Bir bezle suyunu alın, makineden geçirin veya havanda dövün
Islatılıp suyu sıkılmış ekmekleri katın, tekrar dövün Bu karışıma azar azar limon suyu ve zeytinyağı yedirin Ezilmiş sarmısak ve tuz katın
NOT: Taratoru kızartılmış midye, haşlanmış sebzelerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla