Konu
:
Ekmek Yemekleri Tarator
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Yemekleri Tarator
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Yemekleri Tarator
Ekmek Yemekleri TARATOR
TARATOR (1)
Malzeme
• 100 gr
(1 bardak) ceviz içi
• 1 kalın dilim bayat ekmek
• 2 diş sarmısak
• 1 kahve fincanı limon suyu veya sirke
• ¾ bardak su
• ½ çay kaşığı tuz
• ½ çay kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı
Islatılmış ekmek içiyle cevizi et makinesinden bir iki kere geçirin
Ya da havanda iyice döverek ezin
İçine ezilmiş sarmısak, tuz , kırmıbiber ve limon suyu katın
Yoğurt kıvamına gelene kadar su koyup karıştırın
TARATOR (2)
Malzeme
• 100 gr
(1 bardak) tuzsuz iç badem veya çamfıstığı
• 2 ince dilim bayat ekmek içi
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 kahve fincanı limon suyu
• 2 diş sarmısak
• ½ çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bademleri sıcak suya atıp kabuklarını çıkartın
Bir bezle suyunu alın, makineden geçirin veya havanda dövün
Islatılıp suyu sıkılmış ekmekleri katın, tekrar dövün
Bu karışıma azar azar limon suyu ve zeytinyağı yedirin
Ezilmiş sarmısak ve tuz katın
NOT: Taratoru kızartılmış midye, haşlanmış sebzelerle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul