Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri Zeytinli Ve Dereotlu Ekmekler

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Zeytinli Ve Dereotlu Ekmekler






Yemek tarifleri Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler
Zeytinli ve Dereotlu Ekmekler (5 Kişilik

Malzemeler
Bir Buçuk Su Bardağı Ilık Süt
Bir Buçuk Çorba Kaşığı Toz Şeker
Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Demet Dereotu
Alabildiğince un
Tuz
İçine:
Zeytin Ezmesi
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı


Yemeğin Tarifi
1- Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın Mayayı ilave edin Yaklaşık 10 dakika bekletin Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın Sonra 1 su bardağı sıvı yağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin 2- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık bir saat mayalanmasını bekleyin 3- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın Elinizde yuvarlayıp, açın Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun Ağzını büzerek, kapatın Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin 4- Üzerine bir firça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün Önceden ısıtılrnış 180 dereceli fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla