Yalnız Mesajı Göster

Dua'nın Hikmeti

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dua'nın Hikmeti

Dua'nın Hikmeti
Yalnız Sana Kulluk Eder,yalnız Senden Yardım Isteriz1:4

Fatihada Bize Kıldığımız Namazların Her Rekatında Tekrarlatılan Bu Tevhidi Ilke,şöyle De Türkçeleştirilebilir:”yalnız Sana Kulluk Ederiz,zira Yalnız Senden Yardım Isteriz”yani Biz Kulluğumuzu Kime Hasrediyorsak,yardımı Da Ondan Isteriz

Insanca Var Olmak Dua Demektir

Onun Için Kur’an öyle Der:”eğer Duanız Olmasaydı,rabbinizin Ne Işine Yarardınız!”

Bu Ayete Bakarak Diyebiliriz Ki:insan,dua Etmek Için Yaratıldıinsanın Allah Karşısındaki Esas Duruşu,dua Halidirnamaz Anlamına Gelen Salat,aynı Zamanda Dua Demektirhayatın Namazla Donatılması,hayatın Günde Beş Kez Duayla Donatılmasıdırgünün Eklem Yerlerine Duanın Yerleştirilmesidir
Dua Sadece Insanın Allah Karşısındaki Acziyetini Ifade Etmez,aynı Zamanda Diğer Mahlukat Karşısındaki Izzetini De Ifade Ederçünkü Dua “istemek”tirne Isteyeceğini Bilmeyendua Edemezirade Ve Idrak Sahibi Olmayan Ne Istediğini Bilmezistemek Meşietten Pay Almaktıristemek şuur Sahibi Olmaktıristemek Insan Olmaktırve Dua Işte Bu Yüzden Bir Ayrıcalıktır
Haddini Bilen Dua Ederçünkü Haddini Bilen Yetersizliğini Bilirhaddini Bilen Rabbini Bilirhaddini Bilen Insan Kulluğunu Bilirkulluğun En Güzel Ifadesi Duadırduanın Zamanı Ve Mekanı Yokturher Yerde Ve Her Zaman Dua Edilirher Hal Ve şartta Dua Edilir
Dua ,kalbin Allah’la Konuşmasıdırdua Diller üstü Bir Dildirkalbin Dilidir Dua Edenkalp Duaya Durunca,değil Sadece Dil,her Bir Hücre Ona Katılırinsanın Bütün Varlığı”istemek”olurböyle Bir Duanın Kendisi Bizzat Icabettirbütün Hücreleri Istemek Kesilen Birinin Duasının Kabul Olup Olmadığı Merak Edilmezçünkü Böyle Bir Hal,kabul Olmuş Bir Duanın Ta Kendisidirböylesine Dua Eden Bir Yüreğe Sahip Olmak,tüm Duaların Getireceği Her şeydendaha üstününne Sahip Olmaktırinsan Dua Ile Istemeden önce,duayı Istemelidirbunu Istemek,allah’la Konuşan Bir Kalp Istemektir
Ta Yürekten Yapılmış Bir Dua,insanın Iç Enerjisini Istediği Alana Yoğunlaştırması Demektirinsan Bütün Benliğiyle Bir şeyi Ister Ve O Alana Yoğunlaşırsa,duanın Yarısı Tutmuş Demektirdiğer Yarısıda Ilahi Desteğe Kalmıştır

Dua Aklın Bitip Aşkın Başladığı Bir Haldirinsan Dua Ederken Akıl Modundan Aşk Moduna Geçergeçerse,gereği Gibi Dua Edebilirgeçerse,dua Kalbin Allah’la Konuşması Olurşah Damarından Yakın Olan Merkez,şah Damarından Yakın Olanla Temasa Geçerorada Söz Biter,öz Başlar,orada Tedbir Biter,takdir Başlarorada Ceset Biter,ruh Başlaro Makam Talep Makamıdırböyle Yapılmış Bir Dua Dergah-ı Ehadiyyete Varırtıpkı Hzibrahim’in Imran’ın Kadını Hzhanne’nin,hz Meryem’e Bakıp Içindeki Evlat Hasreti Yekindi,tüm Hücreleriyle “istemek” Kesildi Ve”rabbim” Dedi”katından Bana Temiz Bir Nesil Ver!şüphesiz Sen Duayı Işitensin!”duayı Aşk Halinde Etmiştianında Kabul Edildi Ve Kendisine Bildirildibu Kez Hz Zekeriya şöyle Sorda:”rabbim!”dedi,”benim Nasıl Bir Oğlum Olabilir?şu Kesin Ki,ben Ihtiyarlık çağındayım,karımsa Kısır!”
Oysa Allah’tan Evlat Isterken De Aynı Durumdaydıama Durumuna Bakmadan Isteyen Kendisiydiisteği Kabul Edilince”ama Bu Nasıl Olabilir Ki?”diye Soran Da Kendisiydiiki Tavırda Aynı Kişiden Sadır Oldufakat Aynı Yerde Değilo Duayı Aşk Modunda Yaptı,soruyu Akıl Modunda Sorduişte Dua Böyle Olmalıydı
Kaynak: Mustafa Islamoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla