Yalnız Mesajı Göster

İnsan Olmak İçin; &Quot;Duygu Eğitimi’Nin Önemi&Quot;

Eski 07-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İnsan Olmak İçin; &Quot;Duygu Eğitimi’Nin Önemi&Quot;

Allah(cc) razı olsunçok güzel bir konu buben sevgisiz bi hayatın tam içinden gelen biri olarak arkadaşlara şunu tavsiye ederim; lütfen çocuklarınıza şefkat,merhamet,sevgi,anlayış gibi güzel duyguları göstermekten ve onlara bu güzellikleri öğretmekten kaçınmayıniçinizden gelmese de bunu yapın çünkü bunlar gerçekten çocuğunuzun hakkıdırbunu sizden alamazlarsa karşılarına çıkan herkesten bunu bekleyecekleronlar da çıkarları için bi süre bu rolü oynayacaklarsonucu tahmin edersinizbu kadar mutsuz ve güvensiz bi toplum haline bu yüzden geldikümitsizlik empoze etmek değil niyetimama bi şeyleri değiştirmenin zamanı gelmedi mi?

çocuğunuzun gözünün içine bakın gülümseyerek biraz da uzatın bu bakışıelini tutuverin ansızın sıcacıkveya şöyle deyiverin durup dururken:ben senin şu hareketini çok beğeniyorumya da kötü bi hareketi olduğunda (hesap sormadan,) ağlayın samimiyetle, görsün sizibu onda vicdan geliştireceksonra ne mi olacak?tekrar sevmeye başlayacaksınız birbiriniziönce aileniz değişmeye başlayacak yavaşçasonra sizdeki başkalaşım dikkatini çekecek dostunuzun,komşunuzuno yaptıysa ben de yapabilirim diyecekümit vereceksiniz onlaraben de size diyorum şimdi:

ben yaptım,sizde yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla