Yalnız Mesajı Göster

Kalplerin Fethi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalplerin Fethi

Kalplerin Fethi
KALPLERİN FETHİ

“Rabbin meleklere şöyle demişti: ‘Ben çamurdan bir insan yaratacağım Onu yaratıp ruhumdan ona üflediğim zaman ona secdeye kapanın!’ İblis’ten başka bütün melekler topluca secde etmişlerdi O, büyüklük taslayıp kâfirlerden olmuştu Allah: ‘Ey İblis! Benim kendi ellerimle yarattığıma secde etmekten seni alıkoyan nedir? Bu yaptığın büyüklük taslamak mı, yoksa sen ululardan mısın?’ İblis: ‘Ben ondan daha üstünüm Beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın’ dedi Allah: ‘Çık oradan Sen artık kovulmuş birisin Ceza gününe kadar lanetim senin üzerinedir’ buyurdu İblis: ‘Rabbim! Dirilecekleri güne kadar beni beklet’ dedi Allah: ‘Sen bilinen güne kadar bekletileceksin’ dedi İblis: ‘O halde senin kudretine and olsun ki onlardan sana içten bağlı olan kulların müstesna onların hepsini azdıracağım’ dedi” (Sad 71-83)

Büyüklük taslamasından dolayı cennetten kovulan şeytan, kendi günahını unutup kovuluşuna sebep olarak gördüğü Âdem aleyhisselam ve nesline kıyamete kadar sürecek bir azdırma harekâtını başlatmıştır Şeytan ilk olarak Âdem aleyhisselam ve Havva validemizin cennetten dünyaya gönderilişine sebep olmuştur Ardından, onların neslinden gelip de Allah’a içten bağlı olmayanları azdırıp sapıtmakta ve onları kendisinin de gideceği yer olan cehenneme sürüklemektedir

Rabbimiz şeytanın vesvesesinden kendisine sığınmamızı bize öğütlemektedir

“Cin ve insan şeytanlarından, insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin şerrinden insanların Rabbine, insanların melikine, insanların ilahına sığınırım, de!” (Nas 1-3) buyurarak Allah celle celaluhu, iman eden kullarını bir taraftan şeytanın azdırmasına karşı uyarırken diğer taraftan da insanların kalplerini Allah adına fethe teşvik ediyor Şeytan da kendi taraftarlarını insanların kalplerini azdırmaya teşvik etmektedir

Âdem aleyhisselamdan günümüze kalelerin, şehirlerin, ülkelerin fethi gibi görülen fütuhat, aslında kalplerin fethine yol aralamaktır Esas hedef kalplerdir, gönüllerdir

Şu farkla ki nebiler silsilesi ile başlayıp Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem efendimiz ve O’nun gönül erleriyle kıyamete kadar devam edecek olan maddî ve manevî fütuhatta zulüm ve haksızlığa asla müsaade edilmemiştir

Şeytan ve taraftarları ise bu mücadeleyi, şeytan ve nefisleri adına hiçbir kural tanımadan taş üstünde taş, kalp üstünde baş koymayarak gerçekleştirmektedirler Tarihte olduğu gibi bu zulümler, günümüzde de artarak devam etmektedir

Cengiz Han’dan başlayarak torunu Kubilay Han da son bulan insanlık tarihinin eşine rastlamadığı Moğol istilası ve zulmü, şeytan ve taraftarlarının korkunç bir fitnesiydi Günümüzde de bu şer güçler tüm imkânlarını İslam’ın ve müslümanların tahribine yöneltmişlerdir

Ne zaman ki müslümanların İslam isminden başka belirtileri kalmamış, şeytan ve taraftarları sahne almış ve her şeyi alt üst etmiş, zulüm ve haksızlığı yaygınlaştırmışlardır

Bununla birlikte Moğol istilasında olduğu gibi, müslümanları yok etme çabası içerisinde olanlar İslam’a teslim olmak zorunda kalmışlardır İnşallah tarihte olduğu gibi günümüzde de bu gerçekleşecektir Thomas Arnold “The Preacking of İslam” adlı eserinde bu garip tabloyu şu şekilde değerlendiriyor:

“İslam dini bütün zor şartlara, çeşitli engellemelere rağmen bu harabelerin enkazı arasında yeniden yükselmeye, yücelmeye ve vahşi yapıdaki bu insanlara kendilerini kabul ettirmeye başlamıştır Birçok üstün meziyetlere sahip bu davetçi insanlar, bu kişilerin ruhlarında İslam’ı hâkim kıldılar ve onları İslam dinine soktular”

Alıntı Yaparak Cevapla