Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri Fırında Patatesli - Tereyağlı Alabalık

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Fırında Patatesli - Tereyağlı Alabalık






Yemek Tarifleri Fırında Patatesli - Tereyağlı Alabalık



Şu kiremit denen şey eve geldi geleli ne kadar çok kullanıldı, ne kadar işe yaradı Bu ayki etkinliğin konusu, ev sahibi sevgili Bezen'in seçimiyle balık oldu Ben de pratik ve lezzetli bir tarif hazırladım Balıklar fırında piştiği zaman, her tarafa sinen kötü balık kokusuna inat, mis gibi bir fırın yemeği kokusu sarıyor etrafı

Malzemeler
  • 3 adet alabalık (Adedi kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz)
  • 2 - 3 adet patates (Adedi yine kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz)
  • Tereyağı
  • Tuz, kekik, karabiber
Yapılışı[*]Balıkları güzelce yıkayın Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın[*]Kiremite balıkları dizin İnce halkalar halinde doğramış olduğunuz patatesleri de dizin[*]Patateslerin ve balıkların üzerine fındık büyüklüğünde parçalar halinde tereyağlarını koyup üzerine hafif tuz, karabiber ve kekik serpip fırına verinAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla