Yemek Tarifleri /Deniz Ürünleri / Mırlan Balığı Tarifi
Yemek tarifleri /deniz ürünleri / Mırlan Balığı tarifi
Ayrıntılar
Mutfağı
: Akdeniz, Türk
Türü
: Balık
Pişirme Süresi
: 25 dk
Pişirme Şekli
: Kızartma
Zorluk
: Orta
Kişi Sayısı
: 4-6
Malzemeler
•1 kg mırlan balığı
•yeteri kadar un
•yeteri kadar sıvı yağ (kızartmak için)
•bir miktar tuz
Hazırlanışı
Özellikle balıkçıda temizlettiğimiz balıkları kağıt havlu ile kurulayıp içini ve dışını una batırıp, tuzlayıp daha önceden kızdırdığımız sıvı yağın içine atalım Kızarana kadar bekleyin balığınız hazır
netten alıntı
|