Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri-Hamsi Buğulama (4 Kişilik)

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri-Hamsi Buğulama (4 Kişilik)






Yemek Tarifleri-Hamsi Buğulama (4 Kişilik)
Hamsi Buğulama (4 Kişilik)

MALZEMELER
500 Gr Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır
Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin Kalan harcı üzerine yayın Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın
15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz
Buğulamaya uygun diğer balıklar: Sardalya

Alıntı Yaparak Cevapla