Konu
:
Yemek Tarifleri /Çorba Tarfileri /Lebeniye Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri /Çorba Tarfileri /Lebeniye Çorbası
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri /Çorba Tarfileri /Lebeniye Çorbası
yemek tarifleri /çorba tarfileri /Lebeniye Çorbası
Lebeniye Çorbası
Annemin tarif defterini ne zaman karıştırmaya başlasam ilk sayfalarda hep bu çorba tarifiyle karşılaşırdım
Yanındaki nota göre uzun zaman önce bir televizyon kanalından görüp yazmış tarifi, sonradan da yapılış şeklini kendine göre değiştirmiş
Tarifi yazmak için biraz aratırınca aslında Lübnan mutfağına ait olduğunu öğrendim
Yine de bu çorbayı ben hep annemin ramazan çorbası olarak anıyorum
Lebeniye Çorbası:
Malzemeler:
Köfte için:
250gr kıyma
1 kuru soğan, rendelenmiş
tuz
karabiber
Köfteleri kızartmak için:
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Çorba için:
1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
yarım su bardağı pirinç
yarım kg yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un, silme
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanması:
[*]Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın
Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin
[*]Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı
yayla çorbası
gibi bir çorba pişirin
Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin
[*]Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun
Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın
Tavayı sallayarak köfteleri kızartın
[*]Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin
Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin
Tuzunu ayarlayın
[*]Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın
Naneyi ekleyin
Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul