Konu
:
Yemek Tarifleri Fransız Soğan Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri Fransız Soğan Çorbası
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri Fransız Soğan Çorbası
yemek tarifleri Fransız Soğan Çorbası
Fransız Soğan Çorbası
Malzemeler:
[*]7 Adet beyaz soğan[*]100 Gr tereyağı[*]1 Litre tavuk veya et suyu[*]Taze veya kuru kekik (tercihen taze)[*]Baget ekmek[*]Karabiber, tuz, tatlı kırmızıbiber[*]Çedar, gravyer veya kaşar peyniri rendesi (aslı çedar veya gravyer ile yapılır)
Hazırlanışı:
Soğanları 20 dakika kadar dondurucuda bekletin (gözlerinizin yanmaması için)
Dondurucudan çıkardığınız soğanları piyazlık doğrayın
Tereyağını geniş bir tencerede eritin
Tencerede karıştırabileceğiniz kadar soğanı tencereye alın ve soteleyin, tencereye aldığınız soğanların diriliği gidince kalan soğanlarıda ilave ederek karıştırarak soteleyin
Soğanlar kavrulurken içine bir tutam kekik ekleyin
Soğanlar iyice karamelize oluncaya kadar kavrulmalıdır
Kavrulan soğanların üzerine et suyunuzu ekleyin ve kaynatın
Kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ekleyerek 20 dakika pişirin
Bu arada baget ekmeklerinizi dilimleyin, beyaz tost ekmeği de olabilir
Ekmeklerin iki yüzüne de çok az tereyağı sürün ve fırça yardımıyla biraz da zeytinyağı sürün
Yine ekmeklerin iki tarafına tuz ve karabiber ekin
Fırınınızın ızgarasında ekmekleri iki yüzünü de kızartın
Peynirinizi rendeleyin
Sıcak çorbayı kullanacağınız fırın kaplarına alın
İsterseniz tek kişilik fırın kabı veya yuvarlak derin bir kap kullanabilirsiniz
Kaba aldığınız çorbaların üzerine kızarttığınız ekmekleri dizin
Ekmeklerin üzerini peynir ile kaplayın, bu esnada hiç açıklık bırakmamak çok önemli çünkü ekmekler yanarsa çorbanın tadı büyük ölçüde değişir
Kaseleri tekrar fırına verin ve peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul