Konu
:
Yemek Tarifleri /Börekler / Mantarlı Sütlü Börek
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri /Börekler / Mantarlı Sütlü Börek
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri /Börekler / Mantarlı Sütlü Börek
yemek tarifleri /börekler / Mantarlı Sütlü Börek
Mantarlı Sütlü Börek
Mantarlı Sütlü Börek
MALZEMELER
3 yufka
70-80 gr tereyağı
içi için;
1/2 kilo mantar
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurtanın akı
maydonoz
tuz, karabiber
üzeri için;
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Soğanlar sıvıyağda sotelenir
İçine doğranan mantarlar da ilave edilip sotelemeye devam edilir
Tuz ve karabiber eklendikten sonra ocaktan alınır
Mantarlar soğuduktan sonra kıyılmış maydonoz ve yumurtanın akı da ilave edilip karıştırılır
Üç yufka aralarına eritilmiş tereyağ sürülerek üstüste serilir
En üstteki yufkaya da tereyağ sürüldükten sonra yufkalar 12 eşit parçaya bölünür
Parçaların geniş kenarlarına mantarlı iç malzemeden konarak sigara böreği sarar gibi sarılır
Börekler tepsiye dizildikten sonra üzerine 1,5 bardak süt gezdirilerek bu süt çekilinceye kadar buzdolabında bekletilir
Süt çekildikten sonra 2 kaşık un da böreklerin üzerlerine serpilerek yaklaşık 6 saat kadar buzlukta bekletilir
(Pelin’in dediği gibi bir gün önceden bu işlemi yapabilirsiniz
)
Börekler buzluktan çıktıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul