Konu
:
Börekler_Sodalı Börekler
Yalnız Mesajı Göster
Börekler_Sodalı Börekler
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börekler_Sodalı Börekler
Börekler_sodalı börekler
Sodalı Börek Yapımı
Sodalı Börek Yapımının Tarifi
Sodalı Börek Nasıl Yapılır
dün akşam eve giderken bir yandan kek pişirme planları yapıyor diğer yandan da ne kadar yorgun olduğumu düşünüyordum
bu yüzden eve varıp annemin sodalı börek yaptığını görünce çok sevindim
bu böreğin tadı aynı su böreğini andırıyor ve çok güzel oluyor
aslında portakal ağacı'na daha önceden yazılmayı hakeden bir tarif bu
ama annemin her yapışında hemen bittiği için bir türlü resmini çekemiyordum
bu sefer birkaç tanesini korumaya aldım
malzemeler:
250 gr az yağlı beyaz peynir
1 su bardağı doğranmış maydanoz
4 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
40 cl maden suyu (iki şişe)
2 yumurta
hazırlanması:
1
iç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozlarla karıştırın
2
dikdörtgen bir fırın tepsisini veya 30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın
1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin
(yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır
)
3
ikinci yufkayı ikiye bölün
her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin
üçüncü yufkayı da ikiye bölün
bu defa sadece bir yarısını tepsiye serin
4
peynirli ve maydanozlu için tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayın
5
üçüncü yufkanın kalan yarısını peynirli için üzerine kırışık olarak serin
son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırakın
6
kopardığınız kenarları parça parça tepsiye yayın
tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın
7
ortası kalan yufkayı tepsiye serin
kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştırın
böreği kuru halde iken istediğiniz büyüklükte dilimleyin
8
tereyağını eritin
sırasıyla 2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekleyin
(önce yumurtaları eklerseniz tereyağının sıcaklığıyla pişerler
) bir tel yardımıyla çırpın
karışımı kesilmiş yufkaların üzerine gezdirin
en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin
9
önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirin
(maden suyundan dolayı üzerleri tam kızarmayacaktır
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul