Yalnız Mesajı Göster

Susamlı Milföy Topları Tarifi Resimli

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Milföy Topları Tarifi Resimli






Susamlı Milföy Topları tarifi resimli
Susamlı Milföy Topları yapılışı

Susamlı Milföy Topları nasıl yapılır

milföy börekleri


Miföy hamurları oda sıcaklığında bekletip yumuşatılır, her bir kare 4 e kesilir, ortalarına iç harç koyulur, kenarları ortaya toplanarak, kapatılırElde yuvarlayarak top haline getirilir Önce bir kasedeki suya hafifçe batırılıp, diğer kasedeki susam içinde yuvarlanır Fırın tepsisine dizilir, 180-200 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir


Not: Ben tarifi Sofra dergisinden aldım, iç harç olarak patatesli bir harç hazırlanmıştı Ben bir kısmına peynirli bir kısmına da patatesli iç kullandım
Tarifte 1/2 kg milföy hamurunu merdaneyle ince açıp, 4cm lik kareler şeklinde kesin, ortalarına 2 çay kaşığı patatesli harç koyun diyordu, ben genelde kare şeklinde milföylere rastladığım için herbir kareyi 4 e böldüm Kareleri önce merdaneyle biraz açarsanız, özellikle uç kısımları daha ince olursa kapatması daha kolay olur diye düşünüyorum
Tarifte topları batırmak için su kullanılıyordu, bende o şekilde yaptım, ancak servis sırasında susamlar dökülüyordu, belki yumurtaya bulanıp daha sonra susama bulanırsa daha iyi olur diye düşünüyorum



Alıntı Yaparak Cevapla