07-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı Milföy Topları Tarifi Resimli
Susamlı Milföy Topları tarifi resimli
Susamlı Milföy Topları yapılışı
Susamlı Milföy Topları nasıl yapılır
milföy börekleri
Miföy hamurları oda sıcaklığında bekletip yumuşatılır, her bir kare 4 e kesilir, ortalarına iç harç koyulur, kenarları ortaya toplanarak, kapatılır Elde yuvarlayarak top haline getirilir Önce bir kasedeki suya hafifçe batırılıp, diğer kasedeki susam içinde yuvarlanır Fırın tepsisine dizilir, 180-200 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
Not: Ben tarifi Sofra dergisinden aldım, iç harç olarak patatesli bir harç hazırlanmıştı Ben bir kısmına peynirli bir kısmına da patatesli iç kullandım
Tarifte 1/2 kg milföy hamurunu merdaneyle ince açıp, 4cm lik kareler şeklinde kesin, ortalarına 2 çay kaşığı patatesli harç koyun diyordu, ben genelde kare şeklinde milföylere rastladığım için herbir kareyi 4 e böldüm Kareleri önce merdaneyle biraz açarsanız, özellikle uç kısımları daha ince olursa kapatması daha kolay olur diye düşünüyorum
Tarifte topları batırmak için su kullanılıyordu, bende o şekilde yaptım, ancak servis sırasında susamlar dökülüyordu, belki yumurtaya bulanıp daha sonra susama bulanırsa daha iyi olur diye düşünüyorum
|
|
|