Yalnız Mesajı Göster

Börekler - Yoğurt Soslu Mendil Böreği

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Börekler - Yoğurt Soslu Mendil Böreği






Börekler - Yoğurt Soslu Mendil Böreği
MALZEMELER
2YUFKA
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
(KIZARTMAK İÇİN)
İÇİ İÇİN
1 ORTA BOY SOĞAN 150 GR
KIYMA (YAĞSIZ)
1 DEMET MAYDANOZ TUZ,
KARABİBER
ÜZERİ İÇİN
250 GR YOĞURT
3-4 DİŞ SARIMSAK
(ARZUYA GÖRE) KETÇAP
HAZIRLANIŞI
Bir kabm içine küçük küp doğranmış soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım 1 yufkayı serip, üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sürelim Kıymalı harcı yufkanın üzerine 5 cm aralıklarla yerleşti­relim Diğer yufkaya da fırça yardımıyla yumurta sürerek, ilk yufkanın üzerine kapatalım İki yufkanın birbirine yapışması için elimizle hafifçe üzerine bastıralım Yufkaları, kıymalı harç orta­sında kalacak şekilde kare parçalar halinde kese­rek kızdınlmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım 5 dk sonra börekleri servis tabağma alarak üzerlerine sarımsaklı yoğurt yayıp ketçap gezdirelim

ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla