Yalnız Mesajı Göster

Galeta Unlu Karnıyarık Böreği Resimli

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Galeta Unlu Karnıyarık Böreği Resimli






Galeta unlu karnıyarık böreği resimli
Galeta unlu karnıyarık böreği yapılışı

Galeta unlu karnıyarık böreği nasıl yapılır





semavers
Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
  • Bulamak için galeta unu
İç harcı için: 2 adet soğan yağda kavrulur, üzerine küp küp doğranmış 1 paket sosis eklenir, kavrulmaya devam edilir, 3-4 adet ince doğranmış sivri biber eklenir, en son minik küp küp doğranmış 2 adet domates eklenir, kavrulur Ocaktan inince tuz, karabiber ve kekik eklenir, karıştırılır
Hazırlanışı: Birinci yufka tezgaha yayılır, üzerine süt-yağ karışımından sürülür, 12 üçgen olacak şekilde kesilir, geniş kenarına iç harçtan az (kolay sarabilmek için) ve uzunca yayılır, kenarlarını katlamadan sıkıca rulo şeklinde sarılır, kuru kalan yerlerine kalan sostan sürülür, galeta ununa bulanır, fırın tepsisine sıkı sıkı dizilir Ortalarından keskin bir bıçak yardımıyla iç harç görünecek şekilde 2-3 cm uzunluğunda kesilir 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir
Not: İsterseniz iç harcı farklı şekilde hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla