Konu
:
Börekler - Tavuklu Bohça Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Börekler - Tavuklu Bohça Böreği
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börekler - Tavuklu Bohça Böreği
Börekler - Tavuklu Bohça Böreği
MALZEMELER
3 YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SU
1 YUMURTA SARISI
İÇİ İÇİN
1/2 TAVUK GÖĞSÜ (HAŞLANMIŞ)
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 SU BARDAĞI SÜT 5 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER (ARZUYA GÖRE) 1/2 SU BARDAĞI CEVİZ
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp küçük doğrayalım
Tavaya sıvı yağı alalım
Unu eklev%sjirekLi karıştırarak un hafifçe sararana dek kavuralım
Azar azar sütü ve tuzu ekleyip sos koyulaşana dek karıştırarak pişire-lim
İçine tavuk etini ve karabiberi (arzuya göre cevizi) ilave edip karıştıralım
Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla su ve sıvı yağ sürelim
Yufkanın karşılıklı kenarlarını ortada birleştirerek hafifçe üst üste gelecek şekilde kapatalım
Üzerine tekrar su ve sıvı yağ sürelim
Yufkanın kapatılmayan iki kenarmı da hafifçe üst üste gelecek ve ortada birleşecek şekilde kapatahm
Kare şekline gelen yufkayı artı (+) şeklinde keserek 4 eşit kare parça elde edelim
Kare parçaların ortalarına 1 kaşık tavuklu harç koyup, yufkaların çapraz köşelerini zarf kapatır gibi kapatalım
Yufka bohçalarını ters çevirip margarinle yağlanmış tepsiye yerleştirerek üzerlerine yumurta sarısı sürelim
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım
Önceden ısıtılmış 220 ısılı fırında, böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirerek hemen fırından çıkaralım
NOT:
Börekleri pişer pişmez fırından almazsanız, kabarıklıklarını ve
çıtırlıklarım kaybederler
Arzuya göre böreklerin üzerini milföy
hamurundan keseceğiniz şeritlerle süsleyin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul