Yalnız Mesajı Göster

Börekler - Tavuklu Bohça Böreği

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Börekler - Tavuklu Bohça Böreği






Börekler - Tavuklu Bohça Böreği
MALZEMELER
3 YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SU
1 YUMURTA SARISI
İÇİ İÇİN
1/2 TAVUK GÖĞSÜ (HAŞLANMIŞ)
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 SU BARDAĞI SÜT 5 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER (ARZUYA GÖRE) 1/2 SU BARDAĞI CEVİZ
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp küçük doğrayalım Tavaya sıvı yağı ala­lım Unu eklev%sjirekLi karıştırarak un hafifçe sararana dek kavuralım Azar azar sütü ve tuzu ekleyip sos koyulaşana dek karıştırarak pişire-lim İçine tavuk etini ve karabiberi (arzuya gö­re cevizi) ilave edip karıştıralım Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla su ve sıvı yağ sü­relim Yufkanın karşılıklı kenarlarını ortada birleştirerek hafifçe üst üste gelecek şekilde ka­patalım Üzerine tekrar su ve sıvı yağ sürelim Yufkanın kapatılmayan iki kenarmı da hafifçe üst üste gelecek ve ortada birleşecek şekilde kapatahm Kare şekline gelen yufkayı artı (+) şeklinde keserek 4 eşit kare parça elde edelim Kare parçaların ortalarına 1 kaşık tavuklu harç koyup, yufkaların çapraz köşelerini zarf kapa­tır gibi kapatalım Yufka bohçalarını ters çevi­rip margarinle yağlanmış tepsiye yerleştirerek üzerlerine yumurta sarısı sürelim Diğer yuf­kaları da aynı şekilde hazırlayalım Önceden ısıtılmış 220 ısılı fırında, böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirerek hemen fırın­dan çıkaralım
NOT: Börekleri pişer pişmez fırından almazsanız, kabarıklıklarını ve
çıtırlıklarım kaybederler
Arzuya göre böreklerin üzerini milföy
hamurundan keseceğiniz şeritlerle süsleyin

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla