Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Patatesli Sarma Börek Tarifi Resimli

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Patatesli Sarma Börek Tarifi Resimli






Kıymalı patatesli sarma börek tarifi resimli
Kıymalı patatesli sarma börek yapılışı

Kıymalı patatesli sarma börek nasıl yapılır



25 Nisan 2005




bu tarifi borcam kutusunun üzerinde görmüştüm asıl tariften farklı olarak iç harcına patates ekledim ve patatesin böreğe çok güzel bir lezzet verdiğini gördüm ve bu benim favori böreğim oldu

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 100-120 gr tereyağ (yufkaları yağlamak için)
  • 1 kaşık tereyağ(eritip, kalıbı yağlamak için)
Harcı için:
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • tuz, karabiber
  • 1/4 demet maydanoz
Üzeri için:
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1/4 bardak süt
  • 1 adet iri yumurta
Hazırlanışı:
  • Önce iç harç hazırlanır Bunun için 1 kaşık zeytinyağında ince doğranmış soğanlar hafif pembeleşene kadar pişirilir Kıyma eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir Daha sonra patatesler rendelenerek eklenir, karıştırılır Ocağın altı kapatılır (Eğer börek hemen pişirilmeyecekse patatesler eklendikten sonra 2-3 dk daha karıştırarak pişirilir)
    Tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz eklenir, karıştırılır ve harç soğumaya bırakılırYufkalar üst üste koyup 4 e kesilir Dörtte bir yufkalardan birinin üzerine erimiş, soğumuş tereyağından fırça ile sürülür Yufkanın yuvarlak kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarılır Diğer yufkalar için de aynı işlem yapılır
    Sonra bu rulolar erimiş tereyağıyla yağlanmış yuvarlak tepsinin veya borcamın ortasından başlayarak giderek dışa doğru spiral biçimde yerleştirilir
  • Üzeri için olan 2 kaşık tereyağ, süt ve yumurta çatalla çırpılır, böreğin üzerine fırçayla sürülüp, susam ve çörekotu serpilir
  • Önceden ısıtılmış 180°C -200°C de üzeri kızarana kadar pişirilir


Not: Bu böreği hazırlayıp sosunu dökmeden buzlukta saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla