Konu
:
Kuşbaşı Etli Mülföylü Pratik Talaş Böreği Ve Hazırlanışı
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşı Etli Mülföylü Pratik Talaş Böreği Ve Hazırlanışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşbaşı Etli Mülföylü Pratik Talaş Böreği Ve Hazırlanışı
Kuşbaşı etli mülföylü pratik talaş böreği ve hazırlanışı
et sevenlere güzel bir talaş böreği tarifi
Kuşbaşılı talaş böreği
milföylü talaş böreği
malzemeler:
15 adet milföy hamuru
750g kuzu kuşbaşı et
250g haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı doğranmış dereotu
1 yumurtanın sarısı
çörek otu
hazırlanması:
1
etleri yıkayıp tencereye koyun
(eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin
)
2
etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin
3
tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin
4
havuçların kabuklarını kazıyın
bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın
bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun
5
bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın
ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin
6
buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin
(etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır
) hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın
kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin
üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul