Yalnız Mesajı Göster

Kuşbaşı Etli Mülföylü Pratik Talaş Böreği Ve Hazırlanışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşbaşı Etli Mülföylü Pratik Talaş Böreği Ve Hazırlanışı






Kuşbaşı etli mülföylü pratik talaş böreği ve hazırlanışı
et sevenlere güzel bir talaş böreği tarifi
Kuşbaşılı talaş böreği
milföylü talaş böreği





malzemeler:
  • 15 adet milföy hamuru
  • 750g kuzu kuşbaşı et
  • 250g haşlanmış bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı doğranmış dereotu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • çörek otu
hazırlanması:1 etleri yıkayıp tencereye koyun (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin)2 etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin3 tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin4 havuçların kabuklarını kazıyın bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun5 bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin6 buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır) hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin
alıntı



Alıntı Yaparak Cevapla