Konu
:
Börekler -Açma Börek
Yalnız Mesajı Göster
Börekler -Açma Börek
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börekler -Açma Börek
Börekler -Açma Börek
Açma Börek
Börek tariflerine bakarken yufka ile yapılanları tercih ederim sanki açma börek yapamam gibi gelir eğer sizde benim gibi düşünenlerdenseniz bu tarif çok kolay en azından düzgün açmanız gerekmiyor tarifi bloglardan birinden almışım ama hangisinden aldığımı yanına not etmemişim
Malzemeler
8 su bardağı un
3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya
ılık su
İç Malzemesi
yarım kg
ıspanak
2 tane kuru soğan
tuz
karabiber
150 gr
margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
Mayayı bir su bardağının içinde ılık su ile eritip 2 dakika beklettim ,unu bir kaba eledim tuz ve şekeri ekleyip ortasını açtım bardaktaki mayayı ve suyu unun ortasına döktüm ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum 2 saat üzeri kapalı halde sıcak bir yerde mayalanması için bıraktım
İçi için ıspanağı yıkayıp süzdüm ince ince doğradım soğanlarıda yemeklik doğradım tuz ve karabiber ile karıştırdım
Bir tavada margarini erittim sıvı yağ ile karıştırdım
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp ekmek kesme tahtası büyüklüğünde diktörtgen açtım üzerine hazırladığım yağı sürdüm uzun kenarına ıspanaklı harcı koyup sıkca rulo yapıp tepsiye koydum 20 dakika tepside mayalandırıp ruloları üçe kesip üzerine yumurta sürüp 200 derece fırında yarım saat pişirdim
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul