Yalnız Mesajı Göster

Gelin Kesesi Böreği Ve Hazırlanışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Kesesi Böreği Ve Hazırlanışı






Gelin Kesesi böreği ve hazırlanışı
gelin kesesi böreği
Nohutlu börek




Malzemeler:
[*]4 yufka,[*]2 yumurta,[*]2 su bardağı sıvı yağ ( kızartmak için ),[*]1 demet maydanoz sapı ( haşlanmış )
İçi için
[*]2 su bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış ),[*]½ su bardağı ceviz ( iri dövülmüş ),[*]½ tatlı kaşığı kimyon,[*]Tuz,[*]Karabiber

Yapılışı:
[*]Nohutların birkaç su yıkayarak akşamdan ıslatılmış ertesi gün basınçlı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayarak süzgece alıp suyunu süzelim[*]Nohutları blendır yardımı ile veya çatalla ezerek püre haline getirelim[*]İçine iri dövülmüş cevizleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım[*]1 yufkayı sererek üzerine fırça yardımı ile çırpılmış yumurta süreli Üzerine ikinci yufkayı serelim[*]Dilediğimiz büyüklükte bir kaseyi yufkanın üzerine yatırıp bıçak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım[*]Diğer 2 yufkaya da aynı işlemleri yapalım Yuvarlak yufka parçalarının ortalarına nohutlu harcı paylaştıralım[*]Yufkaların kenarlarını üstte toplayıp haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayalım[*]Kese şekli alan yufkaları derin bir tavada kızdırılmış sıvı yağda kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım
Afiyet Olsun

Emine Beder / Pratik ve ekonomik tarifler

Alıntı Yaparak Cevapla