Konu
:
Gelin Kesesi Böreği Ve Hazırlanışı
Yalnız Mesajı Göster
Gelin Kesesi Böreği Ve Hazırlanışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gelin Kesesi Böreği Ve Hazırlanışı
Gelin Kesesi böreği ve hazırlanışı
gelin kesesi böreği
Nohutlu börek
Malzemeler:
[*]
4 yufka,
[*]
2 yumurta,
[*]
2 su bardağı sıvı yağ ( kızartmak için ),
[*]
1 demet maydanoz sapı ( haşlanmış )
İçi için
[*]
2 su bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış ),
[*]
½ su bardağı ceviz ( iri dövülmüş ),
[*]
½ tatlı kaşığı kimyon,
[*]
Tuz,
[*]
Karabiber
Yapılışı:
[*]
Nohutların birkaç su yıkayarak akşamdan ıslatılmış ertesi gün basınçlı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayarak süzgece alıp suyunu süzelim
[*]
Nohutları blendır yardımı ile veya çatalla ezerek püre haline getirelim
[*]
İçine iri dövülmüş cevizleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım
[*]
1 yufkayı sererek üzerine fırça yardımı ile çırpılmış yumurta süreli
Üzerine ikinci yufkayı serelim
[*]
Dilediğimiz büyüklükte bir kaseyi yufkanın üzerine yatırıp bıçak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım
[*]
Diğer 2 yufkaya da aynı işlemleri yapalım
Yuvarlak yufka parçalarının ortalarına nohutlu harcı paylaştıralım
[*]
Yufkaların kenarlarını üstte toplayıp haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayalım
[*]
Kese şekli alan yufkaları derin bir tavada kızdırılmış sıvı yağda kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım
Afiyet Olsun
Emine Beder / Pratik ve ekonomik tarifler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul