Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Ve Peynirli Gül Böreği

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Ve Peynirli Gül Böreği






Sütlü ve peynirli gül böreği
Sütlü Gül Böreği





Malzemeler:
[*]3 yufka,[*]1 çay bardağı sıvı yağ,[*]Erimiş margarin,[*]100 gram beyaz peynir veya kaşar peyniri rendesi,[*]1 demet maydanoz
Üzeri için:
[*]2 yumurta,[*]1 su bardağı süt,[*]Çörekotu

Yapılışı:
[*]Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim[*]Yufkayı enine ve boyuna artı şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim[*]Yufkaların geniş kenarlarına kadar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim[*]Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verelim[*]Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak margarinle yağlanmış tepsiye dizelim[*]Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim[*]Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreklerin altları ve üzerleri pembeleşene kadar pişirelim
Afiyet olsun
Emine Beder/ Pratik ve ekonomik tarifler

Alıntı Yaparak Cevapla