Konu
:
Sütlü Ve Peynirli Gül Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Ve Peynirli Gül Böreği
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Ve Peynirli Gül Böreği
Sütlü ve peynirli gül böreği
Sütlü Gül Böreği
Malzemeler:
[*]
3 yufka,
[*]
1 çay bardağı sıvı yağ,
[*]
Erimiş margarin,
[*]
100 gram beyaz peynir veya kaşar peyniri rendesi,
[*]
1 demet maydanoz
Üzeri için:
[*]
2 yumurta,
[*]
1 su bardağı süt,
[*]
Çörekotu
Yapılışı:
[*]
Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim
[*]
Yufkayı enine ve boyuna artı şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim
[*]
Yufkaların geniş kenarlarına kadar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim
[*]
Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım
Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verelim
[*]
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak margarinle yağlanmış tepsiye dizelim
[*]
Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim
[*]
Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreklerin altları ve üzerleri pembeleşene kadar pişirelim
Afiyet olsun
Emine Beder/ Pratik ve ekonomik tarifler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul