Konu
:
Baharatın Faydaları: Kimyon
Yalnız Mesajı Göster
Baharatın Faydaları: Kimyon
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatın Faydaları: Kimyon
Baharatın Faydaları: Kimyon
Akdeniz kökenli bir baharat olan kimyon Türk Mutfağı`nda köftelerde ve bazı salçalı et yemeklerinde, çorbalarda dolmalarda kullanılıyor
Hindistan ve Meksika Mutfağı`nda da önemli yere sahip
Yakın akrabası sayılan rezene gibi kimyon da öncelikle mide şişkinliği, kramp eşliğindeki hafif mide ve bağırsak rahatsızlıkları, sinirsel mide ve kalp rahatsızıklarına karşı işe yarıyor
Bebeklerin sindirim güçlüklerini gidermeye yardımcı oluyor zayıf mideyi güçlendiriyor, safra kesesi salgılarını dengeliyor
Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyon koyarak bu çayı içmeliler zihni açmak ve yaratıcı fikir üretmek için birebirdir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul