07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslar.......
SOSLAR     
Ballı Dondurma Sosu (6 kişilik)
Malzemeler
12 çorba kaşığı bal
2 adet limon
Yemeğin Tarifi
Limonların kabuklarını rendeleyin Suyunu sıkıp süzün
Limon suyu ve balı bir tencerede karıştırıp kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin
Ballı limonlu sos soğuduktan sonra buzdolabına koyun Dondurmanın üzerine dökerek servis yapın
Salata Sosu
Malzemeler
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı hardal
Yemeğin Tarifi
TereyağıSiyah
Malzemeler
180 gr (12 Çorba Kaşığı) Tereyağı
3 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
4 Çorba Kaşığı Sirke yada limon suyu
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Yemeğin Tarifi
Adına karşın rengi siyah olmayan bu tereyağı, yumurta, haşlanmış yada sote edilmiş balıklar, sebzeler ve dana beyni yanında servis edebilirsiniz
Tereyağı küçük parçalara keserek bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, köpüğünü alıp atarak, kalan temiz yağı bir kaseye aktarınız (tencerenin dibinde kalan süt görünümündeki kısmı atınız ) Tencereyi çalkalayıp kurulayarak, kasedeki yağı yeniden tencereye koyunuz
Tencereyi yeniden orta ateşe oturtunuz (Tereyağı önce köpüklenecek ve birkaç saniye kabaracak, sonra sönüp kahverengi olacak ) Tereyağı ceviz renginde (kahverengimsi sarı) olunca, tencereyi ateşten alıp, maydanozu katarak karışımı bir kaseye boşaltınız
Sirke yada limon suyunu aynı tencereye koyup, orta ateşte 1 çorba kaşığı kalana kadar kaynatınız Tencereyi ateşten alıp, kaynamış sirke yada limon suyunu kasedeki yağlı karışıma katarak, tuz ve biberi ekleyiniz
Kaseyi servis zamanına kadar sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak bekletiniz
|
|
|