Konu
:
Aperatifler - Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Aperatifler - Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aperatifler - Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı
Aperatifler - Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı
Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı
içindekiler
8 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı süt kreması
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyun ve neredeyse zar gibi halka halka doğrayın
Bir kaseye doğranmış patatesleri, sütü, kremayı, kaşar peynirin yarısını, baharatları koyun ve karıştırın
Uygun ebatta bir fırın kabının içini, ikiye bölünmüş sarımsağın kesik yüzeyleriyle ovalayın
Tereyağıyla bütün kabı yağlayın ve patatesli malzemeyi içine koyun
Kalan kaşarı üzerine serpiştirin
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
1 saat sonunda kabın üzerini aluminyum folyo ile kapatıp 15 dakika daha pişirin
Sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul