Yalnız Mesajı Göster

Aperatifler - Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aperatifler - Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı






Aperatifler - Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı
Fırında Kremalı Patates Tarifi Ve Yapılışı



içindekiler
  • 8 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
hazırlanışı
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve neredeyse zar gibi halka halka doğrayın
  • Bir kaseye doğranmış patatesleri, sütü, kremayı, kaşar peynirin yarısını, baharatları koyun ve karıştırın
  • Uygun ebatta bir fırın kabının içini, ikiye bölünmüş sarımsağın kesik yüzeyleriyle ovalayın
  • Tereyağıyla bütün kabı yağlayın ve patatesli malzemeyi içine koyun Kalan kaşarı üzerine serpiştirin
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
  • 1 saat sonunda kabın üzerini aluminyum folyo ile kapatıp 15 dakika daha pişirin Sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla