Konu
:
Aperatifler - Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Aperatifler - Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aperatifler - Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı
Aperatifler - Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı
Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı
Bu püreyi başka şekilde de kullanabilirsiniz : Top kabakların içini dolma yapar gibi oyun
Tuzlu suda haşlayın
İçlerine, eşit miktarda bu püreden doldurun
Üzerine eski kaşar veya Mihaliç Peyniri rendeleyin
Fırında kızarana kadar pişirin ve servis yapın
içindekiler
Yarım kilo ayıklanmış brüksel lahanası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyükçe kuru soğan
Yarım kilo kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış patates
Toz muskat (küçük hindistan cevizi)
Tuz, karabiber
60 gr tereyağı
Süt
hazırlanışı
Brüksel lahanalarını 5 dakika haşlayın ve süzdürün
Orta boy bir tencereye sıvı yağı ve kuru soğanı koyun, yumuşayana kadar pişirin
Üzerine brüksel lahanalarını, patatesleri koyun
Yarım litre kaynar su dökün; tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın
Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve iyice yumuşayana kadar (30 dakika civarında) pişirin
Yumuşayan sebzelerin kalan suyunu süzdürün ve püre aleti yardımıyla püresini çıkartın
Tekrar tencereye alın
İçine tereyağını ekleyin
Kıvamını ayarlamak için bir miktar süt ekleyin
Et ve tavuk yemeklerinin yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul