Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğanlı Biftek Tarifi Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Biftek Tarifi Yapılışı






Arpacık Soğanlı Biftek Tarifi Yapılışı
Arpacık Soğanlı Biftek Tarifi - Arpacık Soğanlı Biftek Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Biftek Malzemeleri


Arpacık Soğanlı Biftek


4 biftek (her biri 2-2,5 sm kalınlığında ve en az 250'şer gr)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber

3 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı rafine yağ

Sosu:

100 gr (7 çorba kaşığı) yumuşatılmış tereyağ

3 arpacık soğanı (ince kıyılmış)

3/4 su bardağı et suyu

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)


Etlerin fazla yağlarını ayıklayıp, kâğıt peçete ile kurulayınız; 1'er tatlı kaşığı tuz ve karabibere bulayınız 3 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı büyük bir tavada kızdırıp, köpükleri kaybolunca, bifteklerin her iki yüzünü 3-4'er dakika kızartınız

Biftekleri tavadan sıcak bir tabağa alıp, sıcak kalmaları için üstünü örtünüz

Tavadaki yağı boşaltınız 1 çorba kaşığı tereyağı koyup eritiniz ve arpacık soğanlarını 1 dakika kadar kızartınız et suyunu da döküp, yarısını çekinceye kadar, karıştırarak kaynatınız Tavayı ateşten alıp, kalan 6 çorba kaşığı tereyağı ekleyiniz Tereyağının tamamı eklenip sos koyulaştıktan sonra 1'er kahve kaşığı tuz ve biber ile 2 çorba kaşığı maydanozu katınız

Sosu kaşıkla tabaktaki bifteklerin üstüne döküp, hemen servis ediniz


Not: Etlerin pişme süresi her iki yüz için de 3-4'er dakikadır Etler kırmızı sularını hafif salmaya başladıkları an, orta pişmişler demektir Arpacık soğanlı bifteği, karnabahar yada patates soteyle birlikte servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla