Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri -Biberiye Kuzu Budu

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri -Biberiye Kuzu Budu






Et yemekleri -biberiye kuzu budu
1 adet kuzu budu

1 tatlı kasığı biberiye

1 adet soğan

1 kahve fincanı mısırözü yağı

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi

3 adet haşlanmış havuç

Tuz, karabiber

Bağlamak için: Pamuk ipliği

Sosu için:

1 kahve fincanı mısırözü yağı

3 diş sarmısak

1 çorba kasığı salça

1 kahve fincanı sirke

1 çay bardağı su

Yeteri kadar tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi

Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın Soğanı rendeleyin Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün Etin üzerine bıçakla çentikler atın Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun Rulo seklinde sarın İple her yerinden sıkıca bağlayın

Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın

Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin Dilimleyerek servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla