Konu
:
Et Yemekleri - Ciğer Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Et Yemekleri - Ciğer Sarma
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Yemekleri - Ciğer Sarma
Et yemekleri - ciğer sarma
Gömlekleri sıcak suda yumuşatın
20-25 santimlik kareler şeklinde kesin
Ciğeri haşlayıp zar büyüklüğünde doğrayın
Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurun
Haşladığınız pirinci süzüp , soğana ilave edin
Birazda pirinci kavurun , suyunu koymadan önce ciğer ve tuzu ilave dip kısık ateşte suyunu çektirin
Pilav piştikten sonra ince doğranmış dereotu ve karabiberi koyup karıştırın
Demlemeye bırakın
Bir kasenin içine kare şeklinde kestiğimiz bir gömleği yayın
Üzerini pilav ile doldurun
Sarkan uçlarını pilavın üzerine kapatın
Fırının ters çevirin
Malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın
250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Yemeğiniz servise hazır
Afiyet olsun
MALZEMELER
1 adet kuzu ciğeri
3 su bardağı pirinç
4
5 su bardağı su
1 adet soğan
125 gram margarin
dereotu
tuz
karabiber
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul