Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri - Ciğer Sarma

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Ciğer Sarma






Et yemekleri - ciğer sarma
Gömlekleri sıcak suda yumuşatın 20-25 santimlik kareler şeklinde kesin Ciğeri haşlayıp zar büyüklüğünde doğrayın Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurun Haşladığınız pirinci süzüp , soğana ilave edin Birazda pirinci kavurun , suyunu koymadan önce ciğer ve tuzu ilave dip kısık ateşte suyunu çektirin Pilav piştikten sonra ince doğranmış dereotu ve karabiberi koyup karıştırın Demlemeye bırakın Bir kasenin içine kare şeklinde kestiğimiz bir gömleği yayın Üzerini pilav ile doldurun Sarkan uçlarını pilavın üzerine kapatın Fırının ters çevirin Malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin Yemeğiniz servise hazır Afiyet olsun

MALZEMELER

1 adet kuzu ciğeri

3 su bardağı pirinç

45 su bardağı su

1 adet soğan

125 gram margarin

dereotu

tuz

karabiber


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla