Konu
:
Arpa Şehriyeli Dana Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Arpa Şehriyeli Dana Tarifi Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arpa Şehriyeli Dana Tarifi Yapılışı
Arpa Şehriyeli Dana Tarifi Yapılışı
Arpa Şehriyeli Dana Tarifi - Arpa Şehriyeli Dana Nasıl Yapılır - Arpa Şehriyeli Dana Malzemeleri
Arpa Şehriyeli Dana
750 gram parça dana eti
2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Büyük kuşbaşı doğranmış et, küçük küp küp doğranmış soğan, çentiklenmiş sarımsaklar, salça, baharat, tuz, zeytinyağı kapama tasına konarak iyice harmanlanır
Üzerine güveç kapatılıp ters çevrilir, güvecin yanlarından 3 su bardağı su salınır
Tasın üzerine bir taş konur
Kapama, odun ateşinin üstüne konan sacayağında 3 saat kadar yavaş yavaş pişirilir
Kapama tasının kenarından güvecin içine sızan et suyuna 1 bardak kaynar su eklenerek içine ılık suda bekletilmiş, süzülmüş arpa şehriye konur ve tasla güvecin arasındaki boşluğa yayılması sağlanır
20 dakika daha közde tutulan güveç ateşten alınır ve üzerine bir kapak konup sofra bezine sarılarak 15 dakika dinlendirilir
Kapama tası kaldırılarak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul