Konu
:
Et Yemekleri - Yoğurtlu Yörük Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Et Yemekleri - Yoğurtlu Yörük Kavurma
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Yemekleri - Yoğurtlu Yörük Kavurma
Et yemekleri - yoğurtlu Yörük Kavurma
Malzemeler
3 kilo kuzu eti
3 adet orta boy soğan
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 kilo süzme yoğurt
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Kuzu etini parmak şeklinde uzun ve soğanları kuşbaşı doğrayın
Tencereye bir su bardağı sıvıyağı dökerek kızdırın, soğanı ilave edip pembeleşenceye kadar kavurun
Daha sonra kuzu etini, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar kavurun
Ayrı bir tencerede 1 çay bardağı sıvıyağını kızdırıp içine toz kırmızı biberi ilave edin
5 dakika kaynatın
Yapmış olduğunuz yörük kavurmayı fırın tepsisine alıp üzerine süzme yoğurdu yayarak daha sonra yağda kızarttığınız pul biberi üzerine serpin
Sıcak servis edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul