Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri - Arnavut Yahnisi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Arnavut Yahnisi






Et yemekleri - arnavut yahnisi
MALZEMELER

1 Kuzu Ciğeri

500 gr Kuzu Eti

100 gr Mantı Hamuru

1 Avuç Nohut

1 Adet Sivribiber

1-2 Arnavut Biberi

1 Pırasa

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Kekik

1 Kuzu Beyni

2 Çorba Kaşığı tereyağı

1 Adet Soğan



HAZIRLANIŞI

Tereyağını bir tencereye alın Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun İçine yeterince suyu ilave edin

Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun Pişerken küçük kesilmiş ciğer, sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin Kısık ateşte birlikte pişirin

Pırasayı yıkayıp, ayıklayın Halka halka doğrayın Tencereye ilave edin Tuz, karabiber, kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın 5 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla