Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri-Tencerede Sebzeli Süt Danası

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri-Tencerede Sebzeli Süt Danası






Et Yemekleri-Tencerede Sebzeli Süt Danası
Tencerede Sebzeli Süt Danası



Malzemeler

600 gr Süt Danası (yağsız but)

500 gr Karışık Sebze (patates,havuç, soğan, sarmısak ve biber gibi sert sebzeleri tercih edin)

150 gr Soyulmuş Domates

1 Bağ Taze Biberiye

1 Bağ Taze Kekik

Zeytinyağı

Tuz

Taze Çekilmiş Karabiber



Yemeğin Tarifi

Fırına girebilen dibi kalın bir tercerede zeytinyağını kızdırdıktan sonra eti koyup 1-2 dakika çevirin Yanmamasına dikkat edin ama heryeri renk alsın


Tencereyi ateşten alıp kabaca doğranmış sebzeleri etin etrafına dağıtın Üstünü kapatıp sıcak fırına (180-200 derece) koyun 25-30 dakika sonra etin pişmiş olması gerekir


Etin kalınlığı pişme süresini değiştirebilir

Alıntı Yaparak Cevapla