07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Sığır Pirzolası Tarifi Yapılışı
Baharatlı Sığır Pirzolası Tarifi Yapılışı
Baharatlı Sığır Pirzolası Tarifi - Baharatlı Sığır Pirzolası Nasıl Yapılır - Baharatlı Sığır Pirzolası Malzemeleri
Baharatlı Sığır Pirzolası
1 kg sığır pirzolası (4 parça halinde)
1 tatlı kaşığı tuz
4 tane karabiber (dövülmüş)
1 büyük diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
1 çorba kaşığı rafine yağ
Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız
Dövülmüş karabiber, dövülmüş sarımsak, zerdeçal, kırmızıbiber ve kimyonu orta boy bir kaseye koyunuz Tahta bir kaşıkla iyice karıştırarak, tereyağı ve rafine yağı ekleyiniz
Etleri ızgaraya yerleştirip üstlerine fırça ile, hazırladığınız baharatlı karışımın yarısını sürünüz İki dakika ızgara ettikten sonra, etleri çevirip, fırçayla kalan baharatlı karışımı sürünüz İki dakika daha ızgara ediniz
Ateşi kısıp etlerin her iki yanlarını 2'şer dakika daha pişiriniz (Bu pişirme süresinde etler az pişmiş olur; iyi pişmiş isterseniz, ızgara sürelerini iki kat artırmak gerekir )
Pirzolaları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, servis ediniz
Not: Çabuk ve kolay hazırlanan baharatlı sığır pirzolasını, yeşil salata ve safranlı pilavla servis edebilirsiniz
|
|
|