Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri-Avcı Usulü Kuzu Bacağı (4 Kişilik

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri-Avcı Usulü Kuzu Bacağı (4 Kişilik






Et yemekleri-Avcı Usulü Kuzu Bacağı (4 Kişilik
Avcı Usulü Kuzu Bacağı (4 Kişilik)



Malzemeler

4 Adet Kuzu İncik

2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Salça

12 Adet Arpacık Soğanı

2 Adet Çarliston Biber

2 Adet Domates

Tuz

Kızartmak için Sıvı Yağ



Yemeğin Tarifi

öncelikle sıvı yağı tavaya alın Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin Unun rengi değişene kadar kavurun 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin Yeterince suyu ekleyin Kuzu inciklerini tencereye aktarın Et yumuşayana dek pişirin


Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edinMantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun


Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin 1-2 taşım kaynatın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla