Konu
:
Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Terbiyeli Kuzu Pirzola Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Terbiyeli Kuzu Pirzola Tarifi
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Terbiyeli Kuzu Pirzola Tarifi
Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Terbiyeli Kuzu Pirzola Tarifi
Terbiyeli Kuzu Pirzola Tarifi
pirzola terbiyesi nasıl yapılır - kuzu pirzola nasıl pişirilir
4 kişilik
Gerekli malzeme:
4 kuzu pirzola
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
2 diş sarımsak
4 su bardağı sıcak su
4 büyük pazı yaprağı
1 kereviz sapı
2 dal taze soğan
3 havuç,
2 patates
1 tatlı kaşığı toz şeker,
tuz
Terbiye malzemesi:
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
Yapılışı:
Sarımsak ve soğanı ince kıyın
Tereyağını eritip soğan ve sarımsakları ilave ederek sote edin
Pirzolaları ekleyin ve sık sık çevirerek iki taraflı kızartın
Sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirin
Etler yumuşayınca tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin
Havuçları ortadan ikiye kesip iri çubuklar halinde doğrayın
Patatesleri uzunlamasına ortadan ikiye kesin
Kereviz saplarını ince ince doğrayın
Taze soğanların yeşil kısımlarını kıyın
Et pişince havuç, yeşil soğan ve kerevizi ekleyin
Pişmesine yakın pazı yapraklarını ilave edip haşlayın
Sebzeler yumuşayınca tencereyi ateşten alın
Un, limon suyu ve 1 bardak suyu mikserde çırpın
Bir kepçe yemek suyu ilave edip karıştırın
Hazırladığınız bu terbiyeyi sebzeli ete ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın
Etleri ve 8-10 pazı yaprağını süzgeçle tencereden alın
Her bir eti pazı yaprağı ile sarıp servis tabağına yerleştirin
Üzerine terbiyeli suyu döküp sebzelerle birlikte sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul