Konu
:
Sebzeli Antrikot
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Antrikot
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Antrikot
sebzeli antrikot
güveçte sebzeli antrikot
Malzemeler
- 1 kg dana antrikot
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet havuç
- 2 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 3-4 tane orta boy domates
- 1 adet küçük boy konserve mantar
- 2 yemek kaşığı tamek domates salçası
- 1 çaykaşığı tamek biber salçası
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 çorba kaşığı un
- zeytinyağı ve ayçiçek yağı
Tarif
Öncelikler soğanları julyen olarak doğradıktan sonra zeytinyağı ve ayçiçek yağını karıştırarak büyük derin bir tencerede kavuruyoruz
Ardından ezdiğimiz sarımsaklarımızı tenceremize ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz
Ardından sebzelerin sertlik derecesine göre öncelikle küp küp doğranan havuçlar ardından patatesleri bir kaç dakka soteledikten sonra yine küp küp doğradığımız patlıcanlarımız ve kabaklarımızı da ekliyoruz
İri iri doğradığımız biberleri de ekledikten sonra sıra konserve mantarımızı eklemeye geliyor
Küçük mantarların olduğu konserveyi tercih ettiğiniz takdirde mantarları doğramadan yalnızca bir iki su yıkayıp tenceremize ekliyoruz
Tencerimizin kağağını kapatıp kendi sularında kısık ateşte beş on dakika pişirip renkleri dönmeye başladığında domateslerimizi kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayarak tencereye ilave ediyoruz
Ve 1 su bardağı kaynar suyu ekleyerek tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz
Biftek büyüklüğünde aldığımız antrikotlarımızı tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı kızdırdıktan sonra yüksek ateşte 2 yüzü de kızarıcak şekilde kızartıyoruz
Bu işleme etleri dağlamak diyoruz
Yani ete lezzetini veren suyunun içinde hapsolmasını sağlıyoruz
Sebzelerimiz piştikten sonra küçük bir tencereye suyunu süzüyoruz
Süzdüğümüz suya salçamızı ve unumuzu ekleyip karıştırıyoruz
Unun topaklanmaması için bu işlemi çırpma teliyle yapmanızı tavsiye ederim
Koyulaşan sosumuzun içine kızarttığımız etlerimizi ilave edip etleri sos ile birlikte 5-10 dakika pişiriyoruz
Bu işlemin ardından tek kişilik porselen güveçlerimize önce bir parça et sonra ayırdığımız sebzelerimiz ve son olarak da sostan bir çay bardağı ölçüsüne yakın güvecimize ekledikten sonra güveçlerimizi fırına veriyoruz
Yaklaşık bir 15 dakika da fırında pişen yemeğimize son olarak da kaşar rendeleyip kaşarlar kızardıktan sonra servis edebiliriz
Tel tel pişmiş tereyağlı bir pilavla servis ettiğinizde oldukça lezzetli bir akşam yemeği olacaktır
Afiyetle yemeniz dileğiyle
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul