Yalnız Mesajı Göster

Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Soslu Biftek Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Soslu Biftek Tarifi






Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Soslu Biftek Tarifi
Soslu Biftek Tarifi - Soslu Biftek Yapılışı - Soslu Biftek Nasıl Yapılır - Soslu Biftek Malzemeleri



500 gr biftek

1 yemek kaşığı Knorr Toz Et Bulyon

1 adet havuç

1 yemek kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni

4 adet taze soğan

½ yemek kaşığı mısır nişastası

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı zencefil

1 adet portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi


Hazırlanışı

1 Küçük bir kaseye, şerit doğranmış etleri, portakal ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırdıktan sonra 15 dakika marine edin

2 Yayvan bir tencerede ayçiçek yağını kızdırıp şeritler halinde doğranıp marine edilmiş etlere renk verin

3 Etler renk alınca içine çubuk çubuk doğranmış havuçları, kıyılmış taze soğanları, Knorr Toz Et Bulyon'u, zencefili, karabiberi, Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni'yi ve suyu koyup bir taşım kaynatın

4 En son olarak içine mısır nişastası ve az suyu küçük bir kasede karıştırıp ilave edin Tencerenin kapağını açık olarak bir taşım kaynatıp sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla