Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı






Bezelyeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı
Bezelyeli Etli Güveç Tarifi - Bezelyeli Etli Güveç Nasıl Yapılır - Bezelyeli Etli Güveçin Yapılışı



Malzemeler :


500 Gram Kemikli Et

Yarım Kilo Bezelye

3 adet Patates

3 adet Havuç

3 adet Domates

4 adet Yeşil Biber

1 adet Kırmızı Biber

2 adet Soğan

6 Diş Sarımsak

1 Çorba Kaşığı Biber Salçası

Tane Karabiber

Defne Yaprağı

Zeytinyağı

Tuz


Yapılışı:


Güvecinizi ocakta ısıtın İçine sıvıyağ döktükten sonra eti koyun Bir müddet kavurun Soğanları ve sarımsakları iri iri doğrayıp güvece ekleyin Havuçları da küp küp doğrayın ve güvece koyun Bezelyeyi ekleyin Patatesleri soyun Patatesi, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın Biberleri ve patatesleri de koyun


En son domatesi ilave edin Defne yaprağını, tane karabiberi ve tuzunu atın 1-1,5 su bardağı kadar sıcak suyunu ilave edin Yağlı kağıdı güvecin içine kapatın Üzerine de iki kat alüminyum folyo kapatın Ocakta yarım saat kadar pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla