Konu
:
Bezelyeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı
Bezelyeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı
Bezelyeli Etli Güveç Tarifi - Bezelyeli Etli Güveç Nasıl Yapılır - Bezelyeli Etli Güveçin Yapılışı
Malzemeler :
500 Gram Kemikli Et
Yarım Kilo Bezelye
3 adet Patates
3 adet Havuç
3 adet Domates
4 adet Yeşil Biber
1 adet Kırmızı Biber
2 adet Soğan
6 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Tane Karabiber
Defne Yaprağı
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Güvecinizi ocakta ısıtın
İçine sıvıyağ döktükten sonra eti koyun
Bir müddet kavurun
Soğanları ve sarımsakları iri iri doğrayıp güvece ekleyin
Havuçları da küp küp doğrayın ve güvece koyun
Bezelyeyi ekleyin
Patatesleri soyun
Patatesi, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın
Biberleri ve patatesleri de koyun
En son domatesi ilave edin
Defne yaprağını, tane karabiberi ve tuzunu atın
1-1,5 su bardağı kadar sıcak suyunu ilave edin
Yağlı kağıdı güvecin içine kapatın
Üzerine de iki kat alüminyum folyo kapatın
Ocakta yarım saat kadar pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul