Yalnız Mesajı Göster

Fırnda Sebzeli Et Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırnda Sebzeli Et Tarifi






Fırnda Sebzeli Et Tarifi
Malzemeler
1 kg dana eti (rostoluk)
4 Adet soğan
5 Adet patates
4 Adet havuç
500 gr olgun domates veya 1 kahve fincanı domates salçası
15 kahve fincanı un
1 Adet defne yaprağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
4 Tane karabiber
Tuz, karabiber
Etin pişme süresi : 1 saat
devamı aşağıda






Kullanıcı: Şifre: Kayıt ol , Şifremi Unuttum
  • Ana Sayfa
  • Tarif Defterim
  • Makaleler
  • Sayfam





Yemek TarifleriEt YemekleriFırnda Sebzeli Et tarifi

Fırnda Sebzeli Et Tarifi

Deftere ekle Yorum Yap 50 dk 6 kişilik



Malzemeler
1 kg dana eti (rostoluk)
4 Adet soğan
5 Adet patates
4 Adet havuç
500 gr olgun domates veya 1 kahve fincanı domates salçası
15 kahve fincanı un
1 Adet defne yaprağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
4 Tane karabiber
Tuz, karabiber
Etin pişme süresi : 1 saat
devamı aşağıda






Hazırlanışı
  • Eti, içine biraz tuz katılmış una bulayın
  • Zeytinyağını bir tavaya koyun, una bulanmış eti tavaya oturtun ve tavayı orta ısılı fırına sürün
  • Eti arasıra çevirerek her tarafını kızartın ve fırından çıkartın
  • Tane karabiberi, defne yaprağını, 2 kepçe suyu katıp, üstünü bir kapakla kapatın
  • Hafif ateşte arasıra çevirerek 1 saat pişirin
  • Bu sürenin sonunda üzerleri kazınıp yıkandıktan sonra doğranmış havuçları, ayıklanmış ve dilimlenmiş patatesleri ve dörde bölünmüş soğanları içine katın
  • Et ve sebzeler piştikten sonra kabı ateşten indirin
  • Eti tencereden çıkarıp servis tabağına alın, sebzeleri de çıkartıp etin çevresine dizin ve tabağı sıcak bir yerde tutun
  • Tencerede kalan et suyuna 1 çorba kaşığı un, kabukları soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve ufak parçalara doğaranmış domates veya 1 çorba kaşığı suda sulandırılmış domates salçasını, tuzla biberi ve 2 kepçe suyu kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun
  • Salçayı kıvamına gelinceye kadar pişirin
  • Sonra ateşten indirip etin üstüne dükün ve hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla