Konu
:
Yemek Tarifleri ,Sandal Sefası
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Tarifleri ,Sandal Sefası
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Tarifleri ,Sandal Sefası
Yemek Tarifleri ,Sandal Sefası
Sandal Sefası
Sandal Sefası
14 adet
Malzemeler:
7 adet bostan patlıcanı
kızartmak için sıvıyağ
1kg antrikot et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 adet domates
3-4 adet sivribiber
tuz
üzerlerine kaşar peyniri rendesi
Hazırlanması
[*]Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın
Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın
Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın
[*]2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın
Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin
Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin
[*]Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin
İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin
(Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin
) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün
200C fırında pişirin
Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul