Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri - Ciğer Yahnisi Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Ciğer Yahnisi Tarifi






Et Yemekleri - Ciğer Yahnisi Tarifi
Ciğer Yahnisi Tarifi

Malzeme :
1 büyük kuzu ciğeri takımı,
3 yemek kaşığı yağ (tereyağ),
2 soğan,
2 demet taze soğan,
2 demet dereotu,
2 bardak su,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tuz

Yapılış :
Ciğerleri yıkadıktan sonra gırtlak kısmını kesip atınız Takımı, karaciğer, yürek olarak parçalara ayırınız Kuşbaşı şeklinde doğrayınız Tencereye yağı, ay biçimi doğranmış soğanları koyunuz Soğanlar sararmadan 3-4 dakika kavu-runuz Sonra doğranmış ciğerleri, küçük küçük doğranmış taze soğanları tuzu da katınız 5-10 dakika daha, arada bir karıştırarak, pişirdikten sonra suyu, domates salçasını ko-yunuz Orta harlı ateşte 1-1,5 saat bırakınız
Ciğerler yumuşayıp pişince, kıyılmış dereotunu ko-yunuz Hepsini bir kere karıştırdıktan sonra tabağa alınız
Not : Tavuktan kalan but ve suyunu da istediğiniz yer-de kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla