Konu
:
Kuzu Güveç Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Güveç Tarifi Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Güveç Tarifi Yapılışı
Kuzu Güveç Tarifi Yapılışı
Kuzu Güveç Tarifi
kuzu güveç nasıl yapılır - güveçte kuzu - güveç tarifi
Malzemeler:
1 kg kuzu eti
- 3 soğan
- 3 havuç
- 3 patates
- 3 domates
- 10 sivri biber
- 2 dolmalık kabak
- 1 su bardağı İç bezelye
- 1 Çorba kaşığı salça
- 2 Çorba kaşığı sıvı yağ
- Kekik
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyip kuşbaşı doğrayın
Ardından domates, biber ve soğanı temizleyip doğrayın
Etleri yağda beş dakika kavurup soğan ve sivri biber ilave ederek üç dakika daha karıştırın
Salçayı da katıp iki dakika daha kavurduktan sonra; domates, tuz ve kekiği ekleyin
Etin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin
Kapağını kapatıp orta hararetli ateşte bir saat civarında (yumuşayana kadar) pişirin
Diğer yanda havuç ve patatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın
Bütün garnitür sebzelerini, ayrı ayrı kaynar suda haşlayarak pişirin ve süzün
Et piştikten sonra, bir kevgir yardımıyla süzerek alın
Sekiz küçük güvece taksim edin ve havuç, patates ve bezelye içini etlere eşit miktarda dağıtın
Tuz ve karabiberi ekleyip, güveçteki malzemeleri hafifçe karıştırın
Üzerine bir parça domates ve iki parça sivri biber yerleştirip etin suyundan yarımşar kepçe (güvecin yarısına kadar) dökün
Orta derecede ısıtılmış fırına vererek 15-20 dakika (domates ve biberler pişene kadar) pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul