Konu
:
Et Yemekleri - Ciğer Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Et Yemekleri - Ciğer Dolması
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Yemekleri - Ciğer Dolması
Et Yemekleri - Ciğer Dolması
Ciğer Dolması
Malzemeler
•1 kg pirinç
• 250 gram kuzu ciğeri
• 250 gram tereyağı
• 1 kuzu gömleği
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 baş soğan
• 1 demet maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
İnce doğranmış soğan, tereyağında biraz kavrulur
Küçük kuşbaşı doğranmış ciğer katılarak kavurma işlemi sürdürülür
Yarım saat ılık suda ıslatılmış pirinç süzülüp üzerine dökülür, karıştırılır
Üzerine tuz ve bir litre kaynar su konulup ılık ateşte 10 dakika pişirilir, ince kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenip iyice harmanlanır
Hazırlanan pilav tepsiye serilmiş kuzu gömleğinin üzerine dökülüp gömleğin uçları bohça gibi pilavın üzerine toplanır, üstüne bir güveç kapatılıp ters çevrilir
Üzerine yoğurtla iyice karıştırılmış salça sürülüp güvecin ağzı açık olarak 160-180 derece ısıdaki fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirilip sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul