Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri-Tantuni (8 Kişilik)

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri-Tantuni (8 Kişilik)






Et Yemekleri-Tantuni (8 Kişilik)
Tantuni (8 Kişilik)



Malzemeler

500 gr Kıyma

3 Adet Soğan

3 Adet Yeşilbiber

3 Adet Domates

1 Paket Un

1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı

2-3 Dilim Bayat Ekmek

Tuz

Salatası İçin:

1 Demet Maydanoz

1 Demet Taze Soğan

1 Adet Limon

Bir Miktar Sumak ve Tuz

1 Çorba Kaşığı ayçiçek Yağı



Yemeğin Tarifi

Tencereye kıymayı koyun Bir miktar su ilave edin Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin Birkaç dakika kavurun 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün Birkaç dakika daha kavurun Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atınTencerenin kapağını kapatın


Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün Ortasını havuz biçiminde açın Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin Yoğurarak hamur yapın Küçük bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın Teflon tavada veya sacda pişirin


Yufkalar pişerken, salatayı hazırlayın Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun Rulo biçiminde sarın Soğutmadan servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla