Yalnız Mesajı Göster

Asya Usulü Sebzeli Dana

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asya Usulü Sebzeli Dana






Asya Usulü Sebzeli Dana


içindekiler

  • 300 gr dana eti (but olabilir)
  • 4 çorba kaşığı soya sosu
  • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 pırasa
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 gr mantar
  • 150 gr soya filizi
  • 2 havuç
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 200 gr pirinç
  • Pul biber
  • 100 gr dondurulmuş bezelye

hazırlanışı

  • Eti temizleyip kuşbaşı doğrayın
  • Soya sosunu 2 çorba kaşığı sıvıyağ, nişasta ve şeker ile karıştırıp karabiberle tatlandırın
  • Kuşbaşı eti, hazırladığınız bu marinatta 30 dakika kadar bekletin
  • Pırasayı yıkayıp halka halka doğrayın
  • Mantarları temizleyip dilimleyin
  • Soya filizlerini yıkayıp suyunu süzün
  • Havucu da yıkayıp soyduktan sonra ince çubuklar şeklinde doğrayın
  • Biberi ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin Yıkayıp doğrayın
  • Pirinci tuzlu suda haşlayıp pilavı hazırlayın
  • Etleri marinattan çıkarıp suyunun süzülmesini bekleyin Ardından yapışmaz tavada kızgın yağda 4-5 dakika kadar kızartın
  • Et kızardıktan sonra sıcak kalması için kapaklı bir tabak veya kaseye alın
  • Marinatı tavaya döküp bir taşım pişirin Sebze, mantar ve bezelyeyi ilave edip 6-7 dakika kadar pişirin Eti de ilave edip bir daha ısıtın
  • Pul biber ve pilavla servis yapın

etiketler


pirinç, havuç, bezelye, soya sosu, mantar, dolmalık biber, pulbiber, nişasta, pırasa, et yemekleri, soya filizi, dana eti, asya usulü sebzeli dana

Alıntı Yaparak Cevapla