Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri-Pastırmalı Yumurtalı Kıyma

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri-Pastırmalı Yumurtalı Kıyma






Et yemekleri-Pastırmalı Yumurtalı Kıyma
Pastırmalı Yumurtalı Kıyma



Malzemeler

1/2 kg Kıyma

100 gr Pastırma

3 Baş Soğan

4 Adet Yumurta

1 Yemek Kaşığı Salça

1 Adet Domates

3 Yemek Kaşığı Tereyağı

Yeteri kadar tuz, karabiber

1 Adet Limon



Yemeğin Tarifi

Kıymayı tencereye koyun Kendi suyunu verip çekinceye kadar kavurun İçerisine üç yemek kaşığı tereyağını ve ince yemeklik doğranmış soğanı koyup, soğanlar ölünceye kadar kavurun Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun


Birbuçuk su bardağı su ve pastırmayı içerisine koyup pişirin Kıyma suyu tam çekmeden servise 10 dakika kala yumurtaları kırın Yumurtalar pişince üzerine 1 limon suyunu ilave edip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla