Konu
:
Dana Etiyle Güveç Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Dana Etiyle Güveç Tarifi Yapılışı
07-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Etiyle Güveç Tarifi Yapılışı
Dana Etiyle Güveç Tarifi Yapılışı
Dana Etiyle Güveç
dana güveci nasıl yapılır - dana eti ile güveç tarifi
MALZEMELER:
• 1 kg dana eti
• 4 baş soğan
• 1 kg domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Dana eti yumurta büyüklüğünde parçalara aynlıp güvece konur, rengi dönene kadar yağda kavrulur
Küp küp doğranmış soğan katılıp az sararınca salça eklenir, iyice karıştırılır
Üzerine kabukları soyulup küçük kuşbaşı doğranmış domatesler, karabiber, kırmızıbiber, çörekotu konur, yeniden karıştırılır ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak domates suyunu çekene kadar pişirilir
Üzerine üç su bardağı kaynar su ve tuz konup 1 saat daha pişirilir
Güveç saplarından tutularak dibi tutmasın diye ara sura sallanır
Sıcak servis yapılır
Yanında acı biber, karışık turşu ya da cacık önerilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul