Yalnız Mesajı Göster

Et Yemekleri-Patatesli Pirzola Ve Cacık (4 Kişilik)

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri-Patatesli Pirzola Ve Cacık (4 Kişilik)






Et Yemekleri-Patatesli Pirzola ve Cacık (4 Kişilik)
Patatesli Pirzola ve Cacık (4 Kişilik)



Malzemeler

3 Çorba Kaşığı Kekik

7 Diş Sarmısak

4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

1/2 Çay Bardağı Limon Suyu

12 Pirzola

600 gr Haşlanmış Patates

Bir miktar yağ

Tuz, Karabiber

300 gr Yoğurt

1 Salatalık

2 Tatlı Kaşığı Nane

2 Soğan

1 Çorba Kaşığı Margarin

600 gr Fasulye



Yemeğin Tarifi

4 diş sarmısağı soyup ezin Bir kasede yağ, sarmısak, kekik ve limon suyunu karıştırın Eti büyük kaseye alıp hazırladığınız karışımın yarısını üzerine dökün


Kurban eti kullanıyorsanız, eti mutlaka bir süre buzdolabında bekletin 1 gece buzdolabında bekletmek etin dinlenmesini sağlar


Dikkat: Pirzolayı hazırladığınız karışımın içinde, buzdolabında 3 saat bekletin


Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde dilimleyin Bir fırın tepsisini yağlayın Patatesleri fırın tepsisine yerleştirin Hazırladığınız sarmısaklı karışımın kalanını patateslerin üzerinde gezdirin Patatesi fırına verip 60 dakika kadar pişirin


Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın Salatalığı yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin Kalan sarmısağı soyup ezin Salatalık ve sarmısağı yoğurda ilave edin Dilediğiniz kadar su ekleyip karıştırın Tuzla tatlandırın Cacığı kaselere doldurup üzerine nane serpin


Pirzolayı sarmısaklı karışımın içinden alıp bir tavada iyice kızartın Tuz ve karabiberle tatlandırın Bir diğer tavada margarini eritip soğanları kavurun Fasulyeyi ayıklayıp bölmeden tavaya ilave edin ve kavurun Fasulye çok büyükse ikiye bölebilirsiniz


Dilerseniz fasulye kavurmasına domates ve biber de ekleyebilirsiniz


Pirzolayı servis tabaklarına paylaştırın Patates ve fasulyeyi tabaklara ilave edin


Yemeği cacık eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla